onsdag 30. november 2011

Knottekalenderen er klar:))

Nå kan 1 desember bare komme:) Med jentene plassert i hver sin seng, kunne jeg gå igang og henge opp de 24 kremmerhusene som utgjør kalenderen vår! I hvert kremmerhus ligger det en lapp med en beskjed om hva for en aktivitet vi skal gjøre den dagen! Noen få gaver har også fått plass, men det er ikke mange..........de sparer jeg til julaften.....he he:) Hvert og et kremmerhus er laget av en trekantet ullfilt-bit, satt sammen med en sikkerhetsnål og hengt opp i en hvit sløyfe, som enkelt kan knytes ned etterhvert som dagene går. Tallene har jeg malt på med maling.
Nå gleder jeg meg bare til jenten kommer opp imorgen!

Lillepusen vår, syntes dette var veldig spennende........jeg er veldig spent på om alle disse kremmerhusene får henge i fred, nemlig.................


god onsdag!!

tirsdag 29. november 2011

Kokosmakroner...........

Med oppskriften på puta, så er det ingen unnskyldning at man ikke kan lage de....he he! Dette er egentlig kjøkkenhåndklær som er kjøpt på Princess. I skapet hadde jegogså litt naturhvitt bomullsstoff som jeg klippet til og fikk sydd disse putetrekkene av. Sammen med røde julegardiner og litt annet stasj, så er kjøkkenet i litt mer julemodus, og det er kos. Det skal syes noen puter til, men ikke i kveld. Dette får holde så lenge, jeg er ihvertfall igang..........he he!

Nå skal jeg sette meg ned med julekalenderen for å få den ferdig! Det nærmer seg sakte men sikkert 1 desember, og da må den være klar:))

ha en fin tirsdag alle sammen:)

mandag 28. november 2011

Julemarked, lintøy og sandkakeformer:))

Årets julemarked er unnagjort, og det ble en koselig tur:) Et julemarded med alt mulig, og det jeg aller minst hadde regnet med å finne, det fant jeg! Nemlig sandkakeformer, lintøy, kanner og krukker. Sandkakeformene er ikke blanke lenger, men det tyder kanskje på godt bruk gjennom årene? Er det noen som har et tips på hvordan de kan bli blankere, så tas de imot med takk.........Kannene og krukkene har jeg allerede en plan for, noen skal på hylla og andre skal ha litt flerbruk..........he he. Linklærne ligger enn så lenge godt på kjøkkenbenken, og som dere er på bildet så har de håndsydde monogrammer- og det er jeg veldig fornøyd med!!!

Denne uka tror jeg det blir litt julegavelaging og julekort, kanskje:))


god mandag alle sammen!

fredag 25. november 2011

litt forberedelse:)

Jeg kan vel ikke nekte for at ordet "jul" har vært i tankene ganske lenge allerede! Julegaver, julekalender, julevask, julekaker, julekjoler, ja alt som har med julen å gjøre. Men samtidig så vet jeg jo også at julen kommer uansett hva man har gjort og ikke gjort, og det er jammen bra:))Igår var mellomste frøkna hjemme, og da ble disse clementinringene til. Etter 5 timer i stekeovnen 75 grader, så var de tørket og ferdige. Hva de skal brukes til har jeg ikke helt bestemt meg for enda, men mulighetene er flere! Egentlig så syns jeg de gjør seg veldig bra i glasset også, kanskje jeg må lage en runde til sånn at jeg kan få brukt de til det jeg hadde tenkt............dette er ihvertfall en av de små juleforberedelsene mine:))

god fredag!

onsdag 23. november 2011

klarte ikke la vær:))

Etter en tur på stoff og stil tidligere i høst, så klarte jeg rett og slett ikke å gå fra dette stoffet. Jeg hadde kikket på det iforkant og bestemt meg for at jeg IKKE skulle ha det........men det ble med meg hjem allikevel!! Det er nok en fordel at man liker reinsdyr og snøkrystaller........men det gjør jo forsåvidt jeg, litt typisk norsk kanskje??
Man måtte tenke litt når den skulle klippes, men jeg fikk delene på rett plass og husket å ta høyde for det jeg måtte ta høyde for sånn at armer og diverse passet til hverandre. Hadde kanskje sett litt rart ut og hatt reinsdyra høyt oppe på den ene armen og langt nede på den andre?

Slik ble den ihvertfall og jeg har rukket å bruke den et par ganger allerede, varm og god. Knottefar ønsket seg en kosedress i det samme stoffet........, så interessen for reinsdyr og snøkrystaller har vi felles...he he:))


god onsdag!

tirsdag 22. november 2011

fornyelse:))

Etter å ha kikket i adventsboksen vår, så fant jeg ut at adventskalenderen til jentene trengte en fornyelse! Etter 4 års bruk, begynner den faktisk å bli litt slitt. Så uansett så måtte jeg reparere litt:)) Kalenderen blir den samme, men bare litt "modernisert", hvis man kan kalle det det. Siden vi har ei jente som ikke har hatt noe veldig med språk, så syns jeg kalenderen jeg lagde for 4 år siden passet perfekt til alle tre. Jeg lagde 24 kremmerhus som jeg hang opp på en trollhasselgrein. Oppi den hadde jeg et bilde/pcs-symbol for hver dag, som sa noe om hva de fikk/skulle gjøre. Og på den måten kunne også den mellomste være delaktig:))

Når jeg nå får litt tid på meg, så vil dette som er på bildet bli nye kremmerhus. Skal ikke se bort ifra at det kommer et bilde når den er ferdig..............

god tirsdag!

søndag 20. november 2011

mine pulsvanter:))

Disse pulsvantene er strikket av det samme økologiske garnet som selebuksen jeg har strikket tidligere. Denne gangen er garnet brunt, og rundingen og kanten er naturhvit. En perle er det også i midten....... Rundt omkring i denne bloggeverdenne er det utrolig masse fint som blir laget. Og et eller annet sted der ute så jeg slike pulsvanter en eller annen gang ( muligens flere ganger også....he he) Så med garn og strikkepinnene klare, la jeg opp 30 masker, strikket riller frem og tilbake til jeg hadde den bredden jeg trengte, for så å sy de sammen i siden. Etterpå heklet jeg "blondekanten". Istede for blomst som jeg har sett rundt om, så heklet jeg en rund sak som da har fått en perle i midten:))

Og slik ble de altså!


god søndag:))

fredag 18. november 2011

En grind bak hodet....

Denne grinda oppdaget jeg idet vi hadde betalt og var på vei ut fra et av loppemarked-besøkene tidligere i høst. Det er lenge siden jeg tenkte at jeg skulle finne på noe lurt som sengegavel, men det var først når jeg så denne at jeg ble enig med meg selv:)) Nå har den hatt en grundig runde i badekaret med skrubb og vann (og litt såpe... he he), og det jeg trodde var en mørk grå sak som skulle males hvit, ble en relativt lysmalt grind som ikke skal males!! Hvis jeg hadde malt den så hadde jo også det litt brukte, slitte preget blitt borte. Derfor var jeg veldig fornøyd etterhvert som den ble lysere og lysere!

Nå står den godt plassert bak senga vår, og hittentil er det kun en ensom lykt som er på plass. Litt mer stasj blir det etterhvert, men jeg er veldig fornøyd med at den ihvertfall er på plass:))


god fredag alle sammen!!

torsdag 17. november 2011

Jippi, jeg vant:))

S ydilla har hatt et premiedryss, og jammen var jeg en av de heldige vinnerne:)) premien er 6utgaver av Ottobre design, 4 barn og 2 dame. Jippi!! Jeg gleder meg masse til de kommer!
Tusen takk til Venke som står bak alt sammen:))

God torsdag!!(

(jeg har litt dataproblemer for tiden så her blir det dårlig med linking og diverse.......)

torsdag 10. november 2011

"lille kusines" bursdagsgave:))

Den ble gitt igår til jentenes minste kusine, derfor navnet lille kusine:) For hun er ikke så liten, neida, når man er 6 år da vil man helst høre at man er stor!! Og det er man jo:)) Jentene her hjemme har hjulpet meg med å velge farger og blonder. Og minsta syns kanskje hun kunne fått den selv, den passet jo faktisk også, siden kusine og hun er like store. så da måtte jeg love å sy en til henne også...............he he!

Gråe hjerter foran og bak, og grå blonde nede:) Kjolen er identisk med den jeg sydde til den mellomste i korall. Nå som jeg også er litt mer enig med rynkefoten også, så er den biten relativt raskt gjort, og det er gøy:))

Så da får vi se da, om ikke den minste også får en slik:))


god torsdag!

onsdag 9. november 2011

naturhvit og økologisk:))

Det ble en babybukse denne gangen. Garnet er som nevnt økologisk og er kjøpt hos
lene på landet. Dette garnet er litt tykkere enn det jeg brukte til det beige settet, men jeg syns buksen ble fin, selv om garnet er litt grovere:)) Jeg måtte gjøre som jeg har gjort før: bruke et utgangsmønster, men tilpasse og regne ut antall masker underveis:)) Det gikk egentlig veldig greit!

Overdelen har dobbel vrangbord og to treknapper til å lukke/åpne med. (treknappene er selvfølgelig gjenbruk........he he)

Det er også dobbel vrangbord nederst på bena:)


Det er alltid litt spennende når man setter igang uten å ha et mønster å følge. Vil det passe ut, vil fasongen bli riktig og har man nok garn.........Litt kjedelig er det jo hvis man underveis eller ved slutten skjønner at dette ikke blir bra. Men fasongen ble slik jeg ville den skulle bli, og jammen sitter jeg igjen med et halvt nøste også:))

Jeg legger den ut i eplabutikken imorgen:))


ps: buksen er i str 0-3mnd:)


ha en fin onsdag alle man:))

søndag 6. november 2011

Mer korall er knall:))

For noen innlegg siden skrev jeg at "korall er knall", og det står jeg fremdeles ved:)) Denne kjolen ble faktisk sydd før jeg strikket den andre kjolen i fargen korall, men denne har rett og slett blitt litt glemt:)) Denne velourkjolen henger i skapet til den mellomste Knottefrøkna. De brune hjertene er det jeg som har valgt.......jeg syns egentlig det ble veldig fint. Og siden jeg er litt glad i blonder, så ble det en naturhvit en nederst.

Blonden og foret i hetta, skal ta opp fargen i hverandre:))

Jeg er veldig fornøyd med dette samarbeidet: jeg kan velge og hun kan bruke................he he:))


god søndag!


torsdag 3. november 2011

Herlige stoffer:))

Da jeg kom på jobben på mandag, sto det et par poser til meg fra 2 snille kollegaer:) Tusen takk!( alle er riktignok snille........he he) Å stikke fingrene ned i slike poser er noe av det artigste jeg vet. Nedimellom forskjellige stoffer ligger det ofte noen gjemte skatter som er kjempefine!! Her har vi tre putetrekk som befant seg innimellom og nedimellom:))))) Nå er snart begge posene vasket og tørket og sortert, og da er det jo klart til å ta fatt med saksa. Jeg er litt usikker på om det blir kjole eller knytebukse..............Det har ofte lett for å ende opp med knytebukse, og jeg tror det rett og slett er fordi det er veldig anvendelig til både gutt og jente. Og så kan jeg matche med forskjellige farger på knytebåndene............Vi får se!! Jeg gleder meg ihvertfall:))

tirsdag 1. november 2011

Ullsettet er ferdig:))

Og det har egentlig vært ferdig noen dager, men en god blanding av forskjellige slag har gjort til at den har måttet vente til ikveld:) Men nå er den her! Genseren tror jeg vi har sett mer enn en gang............he he, men buksa er her for første gang.

Det ble en bukse i dobbel vrangbord. Jeg syns sjøl det er veldig praktisk: den sitter fint inntil kroppen- særlig når den blir brukt under dresser og lignende, den er god i passformen og veldig tøyelig!

Buksa har strikk i livet uten å være for stram.

Jeg har lagt den ut i min eplabutikk:))


Ha en fin tirsdag!