torsdag 15. desember 2011

Nr1 og eget mønster=knottekjole:)

For en stund siden (les ifjor høst) bestemte jeg meg for å laget et eget mønster, et mønster jeg kunne bruke ut for salg. I høst har jeg fått gjort noe med det, og mønsteret er nå helt ferdig. Noen av dere har sett disse bildene før- på bloggen til "pikene på låven". Men siden pikene nå har bestemt seg for å fortsette hver for seg, så tar jeg med meg kjolen inn i knotteting. Vi rakk aldri å lage mer enn et eksemplar, og den henger i skapet mitt ( ligger.......he he.) Hver og en kjole vil få et nr. det neste nr i rekken! Dette nr er sydd på for hånd på en strikket lapp, og et hjerte har også fått være med:)

Slik ser bysten ut. Den har rundfelling og er strikket i alpakka fra Sandnes. Mønsteret har hjerter, staver, jenter og et hus. For de som kjenner meg, så vet man at disse to jenten er "pikene på låven", men jeg håper jeg kan få "døpe" de om til jentene i huset ved skogen.......( siden vi strengt tatt bor i skogen.......he he) Slik ser kjolen ut forfra:

Denne versjonen har fått ullboucle i underdelen sin, med råsømmene ut. Jeg har også valgt å sy legg i kjolen både foran og bak. Bak har jeg tegnet hjerter og staver som utgjør borden:

Og sånn ser kjolen ut bakfra:

Underdelen kan syes i flere forskjellige stoffer som lin, velour, fleece og ullfilt:) Og fargene kan selvfølgelig variere i det uendelige, det er det som er artig med en slik kjole: Selv om mønsteret er det samme,så kan kjolen få utallige uttrykk bare ved å variere farger og stoff:)

Dette er ihvertfall min julekjole i år:)


Jeg skal lage meg et barnemønster etterhvert også, men så langt har jeg ikke kommet enda. Det får bli juleprosjektet mitt, tenker jeg:)


god torsdag alle sammen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar