tirsdag 14. februar 2012

Nytt mønster:)

Igår fikk jeg det for meg at jeg skulle tegne meg et nytt mønster. Hvordan og hva hadde jeg i hodet, og med blyant og papir så var det bare å sette igang:) Jeg tok utgangspunkt i mitt vanlige kjolemønster, beholdt bredden på bysten men forandret på selve vidden og snittet. Jeg er også veldig glad i hettefasongen med spiss, så den beholdt jeg. Det jeg endte opp med var en litt mer alvevariant, og den er jeg fornøyd med!! i første omgang er det str 1 år, men jeg skal igang på de andre også....................Første kjole ut ble lys lilla velour. Hetten og lommene på siden er i et herlig stoff fra sydilla, lilla feer:) disse stoffene er utrolig myke og stabile under nåla:) Kanten nede har jeg på denne rullekantet, men her er det mange muligheter!! Ermene har fått strikk.
Jeg har foret lommene med det samme stoffet som i hetta, og stikket det fast!
Jeg ser allerede nå at det er små detaljer jeg skal gjøre om til neste kjole, men det er kosmetiske ting................he he!
Mange ganger (de aller fleste faktisk............), skulle jeg ønske jeg hadde et sted som jeg kunne vist frem de faktiske tingene. Bilder blir liksom så fattige i denne sammenhengen, deltaljer og småting kommer liksom ikke frem slik de skal, og ofte så er det detaljene som utgjør det hele!!! Men dette har jeg tenkt å gjøre noe med:)) og gjett om jeg gleder meg! Akkurat nå er alt på plannivå, men i midten på april (håper jeg) så nærmer jeg meg målet!!
god tirsdag:))

4 kommentarer:

 1. Gleder meg til å følge planene dine! Lykke til med planleggingen! Nydelig kjole!

  SvarSlett
 2. Den ble jo kjempefin, heldig frøken som får den:)

  Ha en finfin onsdag!

  SvarSlett
 3. Flott kjole du har laget.Kommer du til å lage mønster for salg. Syns det er vanskelig å finne gode mønster på kjole med hette....
  Mvh Tirill

  SvarSlett
 4. Hei Tiril:) Jeg har nok ikke vært nær tanken på å lage mønster for salg........., det hadde vært utrolig moro men den må nok modnes litt. Jeg kan være enig i at det kan være vanskelig å finne gode hettemønstere, men hvis du prøver deg frem med penn og papir så ender du plutselig opp med noe du er fornøyd med:) Kanskje du har et plagg med en hette du syns er ålreit??
  ha en fin dag:)
  mvh Aina

  SvarSlett