tirsdag 28. februar 2012

Ett mønster, mange muligheter......

Mariusmønsteret er i vinden som aldri før, tror jeg......og etter at jeg laget jentenes kjoler til jul, så fikk jeg lyst til å lage en i voksen str også:) Den ble naturhvit, med sort mønster og detaljer.
Jeg har tatt samme utgangspunkt som jeg har i Knottekjolen, og har strikket og sydd etter de samme prinsippene!
Dette er bare en variant, har du lyst til å se en med lang erm så kan du gå inn på EnTingTil sin side. Hun har laget flere varianter som er utrolig fine:)
Jeg kommer til å fortsette med min Knottekjole, fremfor marius! og etterhvert vil det komme flere varianter av den også:) Her går det mye i strikking for tiden, særlig med tanke på min lille "plan" for midten av april.(gleder meg!!)
god tirsdag:)

søndag 19. februar 2012

Tilfeldigheter...........

Denne kjolen er egentlig en tilfeldighet:) Jeg hadde et bilde for meg på hvordan da jeg satte igang, men samtidig så har den blitt til underveis. Det eneste jeg hadde klart for meg var at jeg skulle ha både strikket, heklet, blondestoff og annet stoff med i kjolen. Derfor begynte jeg å strikke først. Til selve bysten har jeg brukt naturhvit kashmir alpakka, et mykt og deilig garn som jeg syns holder seg fint i vask etter vask. Ermene er strikket i silk mohair, et tynt tynt garn som er veldig pusete. Nederst på ermene har jeg strikket en hullrand hvor jeg har tredd et silkebånd som skal knytes:) Silk mohair har jeg også brukt til den heklete kanten i utringingen.
Selve kjolen er i naturfarget kraftig lin, med en strech blondekant nederst. Det er ingen rett avslutning på kjolen, og sånn skal det være!! Den er sydd i fire deler, med råsømmen ut midt foran og midt bak. På kjolen ifront har jeg sydd på dette bilde som jeg hadde liggende. Pynten bak har kommet veldig dårlig frem............for der har jeg sydd på små lapper av blondestoffet samt noen ullhjerter ved siden av. Hvis dere ser godt etter, så sitter det en litt oppe på høyre side, og en langt nede mot midten...........
Sånn ble den ihverfall: en kjole sydd helt uten mønster, og det er egentlig utrolig moro!! Den var egentlig til meg selv, men er kanskje bittelitt for stor.........så jeg får se hva jeg gjør, kanskje den kommer ut på epla ila dagen! Lurer du på noe så send meg gjerne en mail:)
vask: 30 grader ullvask med milo.
str.: S-M
god fastelavenssøndag:)

torsdag 16. februar 2012

Litt forskjell..........

.............er det på de forskjellige typene man får av velour, og kanskje ganske mye også!! denne velouren er fra Sydilla og er utrolig deilig å sy i:)) Ikke støver den på langt nær når du klipper i den, og den er litt fastere i stoffet og ligger roligere under nåla i maskinen! Det frister ihvertfall til å gå til anskaffelse av mer etterhvert!!
Det samme nye mønsteret, denne gangen med rosa feer fra Sydilla. Denne kjolen har fått korte ermer med strikk i, samt at den er rullekantet nede:) Lommene er stikket fast...........
.............og hette og hals er stikket fast.
Denne ligger straks i eplabutikken, og også i butikken "stille før stormen".
Vask: 40 grader.
Pris: 329kr
str.: 1-2 år
hel lengde: ca 48 cm.
god torsdag:))

tirsdag 14. februar 2012

Nytt mønster:)

Igår fikk jeg det for meg at jeg skulle tegne meg et nytt mønster. Hvordan og hva hadde jeg i hodet, og med blyant og papir så var det bare å sette igang:) Jeg tok utgangspunkt i mitt vanlige kjolemønster, beholdt bredden på bysten men forandret på selve vidden og snittet. Jeg er også veldig glad i hettefasongen med spiss, så den beholdt jeg. Det jeg endte opp med var en litt mer alvevariant, og den er jeg fornøyd med!! i første omgang er det str 1 år, men jeg skal igang på de andre også....................Første kjole ut ble lys lilla velour. Hetten og lommene på siden er i et herlig stoff fra sydilla, lilla feer:) disse stoffene er utrolig myke og stabile under nåla:) Kanten nede har jeg på denne rullekantet, men her er det mange muligheter!! Ermene har fått strikk.
Jeg har foret lommene med det samme stoffet som i hetta, og stikket det fast!
Jeg ser allerede nå at det er små detaljer jeg skal gjøre om til neste kjole, men det er kosmetiske ting................he he!
Mange ganger (de aller fleste faktisk............), skulle jeg ønske jeg hadde et sted som jeg kunne vist frem de faktiske tingene. Bilder blir liksom så fattige i denne sammenhengen, deltaljer og småting kommer liksom ikke frem slik de skal, og ofte så er det detaljene som utgjør det hele!!! Men dette har jeg tenkt å gjøre noe med:)) og gjett om jeg gleder meg! Akkurat nå er alt på plannivå, men i midten på april (håper jeg) så nærmer jeg meg målet!!
god tirsdag:))

søndag 12. februar 2012

Litt nytt og litt brukt:))

Etter mye sydd av nytt, hadde jeg lyst til å finne frem litt brukt:) Jeg endte opp med brukt og nytt, der selve kjolen er sydd av nytt ola-stoff, og ermer og applikasjoner er brukt, og ikke minst retro.....:))) Stoffet er fra et putetrekk som jeg fikk for litt siden. Jeg har egentlig bare ventet på den rette anledningen til å bruke det!!Og nå var den her: Ermene og applikasjoner går i rosatoner og matcher olastoffet kjempefint, syns jeg!
Kjolen sett bakfra:
Erm og hals har fått en smal strikk, samt at kanten nede er lagt opp på vanlig måte:)
Denne er i str 3 år og har en hel lengde på ca 52cm. Du finner den også i eplabutikken min.
Pris: 299kr
God søndag

onsdag 8. februar 2012

I siget...........

Når en ny ide dukker opp, da får jeg liksom ikke gjort ting fort nok!! Og akkurat sånn har jeg det nå. Imens jeg syr den ene tingen så kommer ideene til den neste og den neste, og det er utrolig gøy:))), men litt frustrerende (på en god måte), fordi jeg til stadighet prøver å få meg selv til å innse at det å sy faktisk tar litt tid!!
Ihverfall: her er neste kjole ut! Korallrød ( en fantstisk fin og glad farge), med blonde og applikasjoner i de samme nyansene. Oppskriften er som på den forrige kjolen, men denne er str 74cm.
Kjolen sett bakfra.
Stoffer: fra stoff og stil.
Mønster: eget.
Denne kommer i min eplabutikk ila dagen, og blir tatt med ned i butikken imorgen.
Pris: 299kr pluss evt porto.
god onsdag alle sammen:))

tirsdag 7. februar 2012

Deilig velour:))

det syns ihvertfall jeg, mykt og behagelig å ha på er det også:)) Her har jeg brukt lys lilla velour til kjolen. Som pynt har jeg funnet frem et lilla bomullsstoff med hvite prikker, jeg syns det ble en fin kombinasjon:) Jeg har brukt det nye hjertet mitt, over en hvit blonde..........
Det nye på denne kjolen som jeg aldri har brukt før, (og som kommer til å bli min følgesvenn fremover........he he) er at jeg har valgt å brukte et bomullsstoff under merkelappen min. Det syns jeg ble en fin og søt "greie" som nesten kan fungere som en applikasjon:))
På baksiden er hjertet som opprinnelig er hjertet inni hjertet i front!!
Hals og erm har strikk, samt at kjolen er lagt opp på vanlig måte nederst.
Jeg tar med meg denne ned til "stille før stormen", og du finner den også i min eplabutikk:))
str: 86cm.
vask: 40 grader.
pris: 299kr pluss evt porto( ca 40kr)
god tirsdag:))

mandag 6. februar 2012

den rosa varianten:)

Jeg sa vel jeg hadde en rosa ullkjole på gang, og her er den:) Rosa ullfilt med brune detaljer. Det er mulig det er på hell med ull nå etterhvert, at vi nå begynner å se oss om etter kjoler og klær i velour, fleece, lin, bomull...........Vel, jeg har begynt så smått å tenke den veien, selv om jeg kommer til å bruke ull på jentene frem til etter påske!!!!!he he! så i maskinen nå har jeg en kjole liggende i lys lilla velour, med litt blonde og det nye hjerte mitt:) den kommer snart og jeg gleder meg til å vise den frem. Jeg tror kanskje det kan bli maaange varianter av den.......en i korall er allerde klippet.........:))
Det brune hjertet........
glemte vist å snu bildet.......baksiden er delt i to, med et hjerte midt bak:) Alle kanter er overlocket, samt at kanten nede er rullekantet.
Denne kjolen finner du i min eplabutikk og i butikken "stille før stormen" på Revetal.:
god mandag:))

fredag 3. februar 2012

Stjerner og bursdagsgave:)

Denne kjolen vet jeg ble bestilt som en bursdagsgave. Ønsket var at kjolen skulle ha stjerner i 2 forskjellige farger og i litt varierende størrelser! Kjolen er sydd i polarfleece og har fått stjerner i lys lilla og mørk lilla:)) Ifront ble det en stjerner lag på lag.......
............bak ble stjernene i 2 forskjellige str., 2 mørke og en lys.........
Ermer og hals er lagt inn på vanlig måte, mens kanten nede er rullekantet. Da krysser vi fingrene for at kjolen faller i smak hos mottakeren:))
fin fredag alle sammen:))