onsdag 26. oktober 2011

genseren ferdig, buksa underveis:))

Min første økologiske genser er ferdig:)) Den er strikket på lik linje med mine tidligere gensere, og jeg legger den ut i min eplabutikk når buksen er ferdig. Mønsteret har jeg laget selv, og selve utgangsoppskriften er tatt fra et gammelt hefte fra sandnes. Fargene ser dere jo selv, og jeg syns det er en fin kombinasjon til en jente:))

Og raglanermer..........og dere vet jo hvorfor:))(det har jeg beskrevet i det tidligere innlegget...he he)

Buksa er underveis den også, men mangler et bein................

søndag 23. oktober 2011

Korall er knall:))

Den forrige kjolen i lilla ble solgt relativt raskt:) Og her er neste mann ut. Denne er også i str 1-2 år, men fargen denne gangen er korallrødt. En kjempefin og frisk farge! Og sammen med naturhvitt, beige og brunt syns jeg det ble en fin kombinasjon:)) Mønsteret er som den forrige kjolen:))


Garnet er også det samme: duett fra Sandnes, 55% bomull og 45% merinoull.


Siden jeg har mer garn liggende, vil det nok dukke opp flere slike kjoler........Grått med lilla, grønt med brun/beige, rosa med brun/beige..........eller noe sånt!


Det har vært myye strikking de siste ukene, men nå som formen etterhvert er på vei oppover igjen,så tipper jeg syfoten begynner å krible........




Kjolen finner du forresten også i min eplabutikk:)




Fin fin søndag!

fredag 21. oktober 2011

Premiedryss hos Sydilla:))

Hei alle sammen:))
Sydilla.no har et aldri så lite premiedryss akkurat nå. En nettbutikk med utrolig mange fine stoffer for de som er glade i å sy, spesielt med tanke på barn:)) Gå inn og se, kanskje du lar deg friste du og........(jeg har vært der......)

Ha en fin kveld alle sammen:))

onsdag 19. oktober 2011

Beige, naturhvit og gammelrosa:)))

På fredag fikk jeg en pakke i posten fra lene på landet. Den inneholdt økologisk garn i herlige farger, deriblant denne kombinasjonen som består av beige/kamel, naturhvit og gammelrosa.
Det er første gang jeg strikker med økologisk garn, og jeg er veldig fasinert. Ikke nødvendigvis fordi det er så mye bedre enn vanlig, men med tanke på at jeg sitter med noe mellom hendene som er fritt for kjemikalier, fritt for allergifremkallende stoffer og fritt for tilsetningsstoffer generellt.............Det må jo være bra for barna våre vel???
Jeg har stort sett mer enn ett prosjekt igang samtidig, og nå ble det jammen ett til............jeg klarte ikke vente og fant frem pinnene og satte igang:)) Siden jeg kjøpte garn uten mønster, så måtte jeg gå i tenkeboksen. Men jeg tror resultatet skal bli riktig og bra. Mønsteret er mitt eget, med kun noen små forandringer fra tidligere. Jeg er veldig glad i raglanfelling, noe det blir på denne genseren også.Da slipper jeg å klippe og sy, og man slipper den klumpete overgangen mellom arm og skulder som jeg ofte syns det blir.....:))
Til denne genseren skal jeg også strikke ei bukse, litt usikker på om det skal bli en bukse i rettstrikk eller i vrangbordstrikk.........?? Settet er i ca 3-6mnd og vil passe perfekt til ei lita ei:))
Følg med, jeg legger den ut i eplabutikken min når den er klar!

God onsdag!!

mandag 17. oktober 2011

Det ble nye lampeskjermer:))

Jeg har tjuvlånt den største frøken Knotten sin telefon............for å kunne ta et bilde!! Og slik ble lampeskjermene mine som jeg snakket om i går. Strikket av samme garn og pinner som til puta, lagt opp antall masker etter samme antall cm på lampeskjermen. Strikket og målte underveis, og da jeg hadde lengde nok, felte jeg av og sydde sammen. Jeg var litt usikker på om jeg skulle pynte de opp med en heklet blomst eller noe, men endte opp med å ha de helt enkle:))


God mandag alle sammen:)

søndag 16. oktober 2011

Min lille pute:))

.........er endelig ferdig:)) Det er en relativt rask pute å strikke siden garnet er tjukt og pinnene enda tjukkere!! Garnet jeg har brukt er Hubro, og pinne nr 12. Slike puter, eller ihvertfall den stilen, har jeg sett rundt forbi i forskjellige butikker. Jeg syns de er utrolig koselige, og siden jeg er litt glad i å strikke så syns jeg at jeg skulle strikke en fremfor å kjøpe...............Noe særlig rimeligere blir det nok ikke, men det er noe med det som er hjemmelaget da!! Jeg strikket en lang remse med rillestrikk og sydde sammen i sidene da jeg var ferdig. De brune knappene hadde jeg i knappeboksen min, de er nok tatt av en jakke eller noe som har fått fri:))

Nå pryder den sofaen og jeg er fornøyd. Og siden jeg har litt garn igjen så tror jeg jammen det blir nye lampeskjermer ila kvelden!! De kommer nok senere!

God søndag kveld:))

fredag 14. oktober 2011

Hvite gamle linlakener:))

Siden fotokameraet fremdeles ligger på hytta.........så må det bli et innlegg uten bilde!!
I forrige uke kom en kollega av meg med en eske med gamle hvite linlakener som jeg kunne få. Jippi!!
Når jeg kom hjem og kunne åpne esken lå det mange fantastiske lakener og putetrekk der nede. Noen bar preg av bruk, mens andre var like hvite og fine. Nå er jeg godt nede i haugen og har vasket og renset etter beste evne, og jammen blir det bra. Nå gleder jeg meg bare til å sette igang med saks, nål og tråd. Noen av de skal jeg ikke klippe i, siden det er monogrammer på de, og det vil jeg ikke ødelegge:))
Noen som har noen spennende ideer til hva man kan lage?? Jeg har noen på lur, men tar gjerne imot flere!!

Jeg har fremdeles problemer med å kunne kommentere, men leste et sted her inne at man kunne gå inn og forandre nettleseren...............siden jeg ikke er særlig god på dette med data så skal jeg prøve så godt jeg kan, så får vi se hva som kan komme ut av det:))

Ha en fantastisk fin fredag!!

onsdag 12. oktober 2011

Ble igjen på hytta...........

..........ikke denne kjolen/tunikaen, men fotokameraet!!! Vi har vært på hytta i høstferien, og med meg som vanlig var også et vist antall strikkepinner og tilhørende garn( ganske mye garn faktisk..........) Og når den mellomste frøkna la seg ned med feber og hoste, så var det en god trøst å ta frem pinnene. Aldri så galt så er det godt for noe!!

Men så klarte jeg da å reise ifra kameraet..........æsj også. Så her har vi et par bilder tatt med tlf. Dette er en tunika/kjole i str 1-2år. Den er strikket i duett fra Sandnes, 55% bomull og 45% merinoull. Et mykt og deilig garn som overhodet ikke klør. Jeg syns tunikaen/kjolen er kjempefin over ulltøy/genser-strømpebukse, og er veldig glad i raglanfellingen:))


Denne finnes i min eplabutikk!!

Det vil bli flere av disse tunikaene/kjolene siden jeg har mer og flere farger i strikkekurven...........


Ha en fin onsdag:))